Dovlecei si rosii umplute

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 5484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec
  • 100 g orez basmatic
  • un morcov
  • 2 cepe rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 3 linguri smantana
  • 200 ml pasta de rosii diluata cu 4 linguri apa
  • 30 ml ulei
  • 2 cartofi
  • marar verde
  • 3 graunti usturoi
  • un dovlecel potrivit
  • 7 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si rosii umplute:

Legumele se spala, se curata, se toaca. 

Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior.

Intr-o tigaie se pune la calit in ulei incins cepa, morcovul. Se pune sare, piper.Cand incep sa se caleasca usor se adauga carnea, iar dupa cateva minute se pune orezul. Se adauga 3 cesti de apa si se lasa sa fiarba pana scade. Spre final se pune o lingura de faina se secara. Se toaca marar verde aproaspat. 

Ce acest amestec se umple dovlecelul si rosiile. La fiecare din ele se pune ,, doape" din felii de cartof.

Rosiile se pun  intr-un vas de yena cu o ceasca de apa si se pun la cuptor pentru 20 minute. Se scot cand sunt gata si se servesc cu smantana.

Dovlecelul l-am pus intr-un vas cu capac cu putina apa pe aragaz. Intr-o cratita separat am pus 30 ml ulei la incins. Se pune o ceapa mica la calit, sare, piper si pasta de rosii diluata. Se pune usturoiul. Dupa ce dovlecelul a fiert se transfera in acest sos si-l lasam inca 5-7 minute. Se presara marar tocat. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate folosi oricare fel de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

danakarin 1

24.06.2013, 20:54

Imi place tot ce e umplut! Arata si bine....

mihaelar63 1

06.07.2013, 13:50

Ce bun , vreau si eu

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 01:44

vaiii ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]