Dovlecei umpluti la cuptor

de laura_n in Pui, 28 Mai 2012 | 6917 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de dovlecei umpluti. Este ceva diferit de clasicul dovlecel umplut si fiert.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mai "grasuti"
  • 500 g carne tocata de pui/ curcan/ vita
  • 1 ou
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 praf sare
  • 1 cutiuta 200 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele.

Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga si restul de legume, si la sfarsit se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si se lasa la calit pana se rumeneste putin carnea. Cine doreste, poate adauga si ciuperci la acest amestec.

Jumatatile de dovlecel se umplu cu acest amestec, deasupra punem niste smantana (eventual batuta cu ou), niste patrunjel tocat si dam la cuptor cam 20 min.

Se servesc calzi ! Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti