Drob de miel

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2010 | 4049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Organe de miel: plamani, inima, ficat, rinichi, splina,
  • bucati de carne de pe burta,
  • prapurele,
  • 3 legaturi de ceapa verde,
  • 2 cepe uscate,
  • 1 legatura marar proaspat,
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat,
  • 4 oua fierte tari,
  • 4 oua crude,
  • sare,
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Organele se curata si se spala in apa rece.
Traheea plamanilor, se elimina.
Rinichii se scot din stratul de grasime care ii protejeaza, se taie in jumatati, se curata partea alba de la mijloc si se indeparteaza pielitele, sa ramana perfect curati.
Prapurele se inmoaie in apa calduta,
se spala si se lasa in apa pana ii vine randul sa fie folosit.
Punem organele le fiert, dupa ce dau in clocot si se formeaza spuma, aruncam apa, clatim bine maruntaiele si la punem din nou la fiert cu apa curata, fierbem cam 25-30 minute(mai vin apoi date si la cuptor). Scoatem organele din apa, lasam sa se raceasca putin, apoi le tocam cu masina de carne alaturi de verdeata si de ceapa. Condimentam cu sare si piper, adaugam cele 4 oua crude si framantam foarte bine totul.
Se aseaza prapurele in tava de cozonac(tapetam frumos tava cu el), punem o parte din compozitie in tava, asezam cele 4 oua fierte pe care le acoperim cu restul de compozitie, acoperim cu prapurele si coacem la cuptorul dinainte incalzit cam 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco