Noi asteptam cu nerabdare sa putem face drob de miel, il adoram servit alaturi de un sos de hrean si legume de sezon proaspete.De obicei il coc intr-un cuptor de lemne si capata o aroma deosebita. Anul acesta am gatit drobul in cuptorul electric.Nu a fost la fel de bun dar important este sa fim sanatosi si noi si cei dragi noua.
"Retete Pascale"
Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde. Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face multa spuma. Cand sunt fierte le scoatem pe o tava sau intr-un vas si le lasam la racit.
Cand putem lucra cu ele si nu ne prajim pe degete, taiem organele in bucati mai mici care sa incapa in masina de macinat.
Cu o masina de tocat carne macinam carnea. Ceapa verde, usturoiul si leusteanul le tocam cu un cutit.
Intr-un castron amestecam toate ingredientele :organele macinate, verdeturile, sare, piper, boia si ouale. Le omogenizam foarte bine .
Pregatim 2 tavi mici de chec (eu am tavi de chec de 15 cm lungime ) pe care am pus hartie de copt si le-am stropit cu ulei.
Compozitia de drob am impartit-o in doua in cele doua tavi si am aranjat-o uniform.
Punem tavile la copt in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute . Inainte de servire se lasa la racit, se taie mai usor cand este rece.
Pentru a servi drobul am pregatit un sos de hrean din 3 bucati de hrean, cred ca au avut vreo 400 gr,curatate de coaja si taiat pe lungime. Am fiert hreanul in apa cu sare pana s-a inmuiat.Cand a fost rece l-am tocat cu masina de tocat carne. Intr-un vas pe foc mic am pus 2 linguri de ulei, hreanul tocat ,sare,putin piper si 200 ml lapte amestecat cu 1 lingura amidon de porumb. Se gateste pe foc mic amestecand pana cand se ingroasa putin .
1
in mijlocul compozitiei se pot pune oua fierte , arata foarte bine cand se taie