Drob din ficăței de pui cu ciuperci

de georgiaskitchen in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2014 | 30052 vizualizari

 

Pentru că se apropie Paștele și nu toată lumea preferă drobul din miel, m-am gândit să vă ofer o variantă cu ficăței de pui și ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 4 ouă
  • o legătură ceapă verde
  • o legătură mărar verde
  • o legătură pătrunjel verde
  • 3 lunguri ulei
  • o lingură unt
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficăței de pui cu ciuperci:

Spălați ficățeii, îi lăsați  la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10 minute adăugați și ciupercile mărunțite și mai lăsați pe foc 5 minute. Potriviți gustul cu sare și piper și dați deoparte la răcit. Între timp tăiați cât mai mărunt ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. 

Când compoziția s-a răcit, adăugați verdețurile și cele 4 ouă bătute separat.

Încălziți cuptorul, puneți compoziția pentru drob într-un vas de yena sau o formă de silicon ca cea pentru cozonac, ornați drobul cu felii de ciuperci pe toată suprafața și lăsați la copt pentru 40 minute la foc mediu.

Când s-a copt, îl scoateți din cuptor, îl lăsați la răcit apoi îl scoateți din formă și îl serviți.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficăței de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel