Drob usor de pui

de Bucataras in , 4 Apr 2018 | 21047 vizualizari

 

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de la condimentele Kamis.

 

INGREDIENTE

  • 500 g inimi si pipote de pui
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 500 g ficatei de pui
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 2 lingurite condimente pentru drob
  • 4 oua
  • + 1 ou pentru pus deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob usor de pui:

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit.

Intr-o tigaie se pune uleiul, se adauga untul si se pun partile albe de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Se lasa la foc potrivit cateva minute. Se adauga apoi ficateii bine curatati si spalati si bine scursi de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si cimbru uscat. Se lasa sa se gateasca cu capac, amestecand din cand in cand, pentru 10 minute, pana sunt bine facuti. Se scot apoi intr-un castron si se lasa la racit.

Intr-un bol mai mare se pun coditele de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt, ficateii tocati marunt, inimile si pipotele tocate si ele mic. Apoi se pune verdeata tocata fin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, 2 lingurite din amestecul de drob si se pun cele patru oua batute bine. Se amesteca bine compozitia si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se preseaza bine in tava compozitia de drob cu ajutorul unei linguri.

Se bate si se toarna deasupra oul ramas.

Se pune drobul la cuptor la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana este rumenit si inchegat bine.

Se lasa drobul sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se pune pe un tocator. Se feliaza cand este racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob usor de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Anett 1

07.04.2022, 10:02

Ellenaa 1

23.10.2022, 12:30

Pipotele, inimile si ficateii se pun intregi in compozitie?
Multumesc!

miki_a 1

23.10.2022, 12:51

Bună, Ellenaa! Scuze cå mă bag "în seamă", dar până primeśti un răspuns s-ar putea să dureze! În rețetă (ultimul paragraf) scrie că toate (pipote, inimi, ficăței, ceapă, usturoi, verdeață...)se toacă foarte mărunt! Spor la treabă și să îți iese bun, bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ouă vopsite curcubeu - Reteta simpla si rapida