Dulceață clasică de vișine Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 4172 vizualizari

 

O altă rețetă clasică Panacris! Se pare că m-am autoplagiat :D, rețeta Dulceață clasică de vișine Panacris, se aseamănă foarte mult cu Căpșuni făcute dulceață/gem Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • vișine fara samburi 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • lămâie 1 bucată.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață clasică de vișine Panacris:

Vișinile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de codiţe, se dezosează cu aparatul minune, din dotare, apoi se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu vișine, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.

A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct  pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumează, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită. Spre final se adaugă feliile de lămâie, lăsându-le în dulceață cca. 10 minute, pentru a-și lăsa aroma. Dulceaţa se pune în borcane sterilizate, se etanşează şi se lasă la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi. Apoi se etichetează și se pun la păstrare în cămară pentru zilele friguroase de toamnă/iarnă.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață clasică de vișine Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine