Dulceață de căpșuni

de Pur_si_simplu_papa_bun in Dulceata / Gem, 15 Iun 2011 | 4010 vizualizari

 

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni alături de o ceașcă de ceai, cafea sau lapte?

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogram de căpșuni parfumate și gustoase  
  • 600 g de zahăr  
  • un sfert de linguriță de sare de lămâie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de căpșuni:

Căpșunile și zahărul le-am pus într-o cratiță câteva ore să-și lase zeama, apoi le-am pus să fiarbă la foc mic, fără să amestec în dulceață (doar se scutură cratița din când în când).

Dulceața am lăsat-o să fiarbă, îndepărtând tot timpul spuma ce se formeză deasupra. Vom ști când este gata după faptul că siropul se "leagă", devine lipicios, iar daca luăm cu lingurița puțin și îl punem pe o farfurie, acesta se întărește într-o forma regulată.
Dintr-un kg de fructe mi-a ieșit un borcan de 450 g și un bol pentru mâncat la micul dejun.
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]