Dulceață de gutui

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 6 Noi 2011 | 8877 vizualizari

 

Mirosul gutuilor coapte, aroma fructelor tăiate, gustul dulce-acrișor al dulceții de gutui sunt inconfundabile. Un mic dejun cu chifle calde unse cu unt și dulceață de gutui? Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  •  o farfurie adâncă plină de gutui tăiate cubulețe
  • 1 kg zahăr
  • 750 ml apă
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui:

 Se aleg fructe bine coapte, sănătoase și frumoase. Se spală, se curăţă de coajă, se scot sâmburii ,se taie cubulețe şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.  Zahărul şi apa se pun pe foc mic într-o cratiţă . Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul şi siropul se leagă. Când siropul s-a legat, se oprește focul, se adaugă gutuile, se lasă timp de 10 minute (să abasoarbă gutuile siropul), după care se pune cratiţa pe foc iute și apoi din nou la foc mic. Când dulceaţa este aproape gata, se adaugă sucul de lămâie şi zahărul vanilat. Se mai fierbe la foc mic până când s-a legat dulceaţa. Se oprește focul, se lasă dulceața să se răcorească și se pune în borcanele sterilizate în prealabil. Deși mi-am dorit și am luat toate măsurile ca dulceața de gutui să-și păstreze culoarea galben-auriu nu am reușit. În final am avut o dulceață de gutui de o incredibilă culoare roșietică și cu o aromă deosebită. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Miha 1

07.11.2011, 10:54

Ce pofta mi-ai facut! N-am mai mancat de ani de zile...

mamaieelena 1

09.11.2011, 07:10

foarte buna imi place

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui