Dulceata de afine

de ANCA in Dulceata / Gem, 16 Iul 2010 | 8398 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun la iarna?..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 500 g zahar
  • un baton de vanilie
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele se spala cu grija sa nu se storceasca, se scurg si se aseaza intr-un vas, se pune zaharul peste ele si se lasa la frigider 24 ore sa-si lase sucul.

Apoi se pun intr-o cratita de inox, impreuna cu batonul de vanilie, la foc moale, o ora-o ora jumate, pana cand incepe dulceata sa se lege. Spre final, adaugam zeama de lamaie.

Este gata cand trece testul picaturii (se picura putin pe o farfurie si nu trebuie sa curga, dar nici sa fie tare sau prea vascoasa, caci se va mai intari in borcan)

Se pune fierbinte in borcanele spalte si uscate, se strang bine capacele si se pastreaza borcanele la racoare, cu gura in jos, pe capac.

Mi-au iesit 2 borcane din cantitatea asta, dar mai fac o tura:)

TIPS-URI

1

Nu se pune apa, afinele vor lasa destul suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

16.07.2010, 23:43

yammi,yammi!

ANCA 1

17.07.2010, 02:29

Teo, am gasit la niste tarani in piata, venisera de la munte cu ele... sper sa mai prind o tura macar.. cu alea de cultura nu se face dulceata, musai sa fie afine de munte.

nadina73 1

17.07.2010, 17:46

super ce buna e dar de unde?numai daca imi trimiti si mie5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem asortat de fructe de padure