Dulceata de ardei iuti

de elucubratiiculinare in Conserve, 11 Oct 2016 | 3496 vizualizari

 

Am mai gustat ceva asemănător, dar nu am crezut că este dulceață.  Și acum tot un sos iute-dulce-acrișor l-aș denumi. Înarmată cu mănuși, mască și răbdare m-aș apuca din nou, pentru că nu cred că-mi va ajunge din cantitățile făcute.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuți de preferat roșii
  • 500 g ardei gras roșu, gogoșari sau capia
  • 500 g zahăr
  • 500 g oțet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

În primul rând aveți nevoie de mănuși, dacă nu aveți, nu vă apucați de treabă. Spălăm ardei iuți și capia.Se înlătură cotorul, nervurile și semințele, folosindu-ne de un cuțit și o linguriță.

Este nevoie de mult aer, dacă nu se poate lucra afară, măcar lăsați geamul deschis larg.După ce am reușit să termin, am lăsat ustensilele folosite mai mult timp în apă, chiar le-am spălat de mai multe ori.

Am pus de la început un ziar sub tocătorul folosit pentru a stânge mai ușor resturile.Se dau prin mașina de tocat sau la robot.

Se pune la foc zahărul cu oțetul.
După câteva clocote, adăugăm ardeii tocați și amestecăm.
Se lasă la foc mic și se amestecă constant.
Eu am ținut-o aproximativ o oră până a ajuns la consistența dorită.
Se verifică, punând cu o lingurița pe o farfurioară.
E bine de ținut geamul deschis și ușa închisă ( nu chinuiți și restul persoanelor din casă - mai ales copii).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anca_rm 1

12.10.2016, 09:56

dantes 1

12.10.2016, 11:50

Buna!

Rocsi 1

12.10.2016, 20:36

Faina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iuti