Dulceata de caise

de delia64 in Dulceata / Gem, 10 Mai 2014 | 4059 vizualizari

 

Se apropie sezonul fructelor si m-am gandit sa va fac cunoscute reteta mea de dulceata de caise .
In fiecare an fac dulceturi , gemuri ,siropuri , le fac toate cu mare drag pentru familia mea , asa iarna avem in camara tot ce ne dorim .

 

INGREDIENTE

  • 20 kg. caise
  • 15 kg .zahar
  • 4 plicuri conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Se spala caisele , se scot samburii si se pun intr-un lighean cu zahar , se amesteca din cand in cand  sa se topeasca zaharul .

A doua zi cand zaharul este topit si caisele au lasat siropul se strecoara si se pun la foc .

Se pune o plita pe ochiul aragazului pentru a nu se prinde dulceata .

Se lasa focul incet si se amesteca cu o lingura de lemn .

Intre timp spalam borcanele  si le sterilizam in cuptor .

Cand fierbe butonat dulceata si nu mai are spuma  adaugam conservantul dizolvat in sirop si mai lasam cateva minute pe foc .

Luam de pe foc dulceata si o impartim in borcane sub care asezam o lama lata de cutit  pentru a nu crapa borcanele .

Le punem capacul si le asezam borcanele intr-o ladita captusita cu paturi pana a doua zi la dunst uscat 

A doua zi le asezam in camara , vom avea o dulceata aromata si gustoasa .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Caisele trebuie sa fie bine coapte .

2

Din zeama rezultata fac un sirop delicios .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

delia64 1

10.05.2014, 17:46

deyutzky

Rocsi 1

10.05.2014, 19:28

Chiar am vazut caise dar cam scumpe. asteptam sa vina sezonul lor

delia64 1

10.05.2014, 19:38

Azi maine vom avea la pret bun .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de caise