Dulceata de capsuni reteta

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 5285 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Eu fac dulceturile traditional fara conservant sau gelfix sau alte fixuri si respectand proportia de 1:1 intre fructe si zahar. Am facut putina deoarece mai am cateva borcane de anul trecut

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1,5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se spala si se scot coditele.

Se pun in cratita in care vom fierbe dulceata, se taie cele foarte mari si se pune zaharul deasupra uniform.

Se pune in frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc mic la inceput pana se topeste zaharul si la foc potrivit pe urma cam 30-40 minute.

Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe pana cand are consistenta dorita (cand picatura pe farfurioara rece ramane formata si zeama se intinde daca punem degetul).

Se pune in borcane spalate si sterilizate in cuptor si inca calde.

Se pun capacele si se pun in camara.

Tin si 3-4 ani daca nu se consuma.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]