Dulceata de cirese

de Alina26 in Dulceata / Gem, 20 Iun 2013 | 3889 vizualizari

 

Nu stiu daca se numeste trisat......Am fost la piata vinerea trecuta....si am primit un plic de tip "Gelfix"pentru dulceturi...si asa am zis ca daca tot il am ,hai sa fac...oricum trebuie sa cumpar numai cirese,zahar aveam si "gelfix"era gratis...DECI zis si facut!!!Sincer va zic,ca mai mult mi-a luat scosul samburilor decat facutul dulcetii!!!! :)) :))
A iesit foarte buna...si cred ca am sa mai fac.!!!:):):)

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese(curatate de samburi)
  • 500g zahar
  • 1 plic Gelfix 2:1
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

1.Am spalat ciresele,le-am scos samburi si le-am taiat in doua.

2.Intr-o oala inalta,ca sa nu sara stropi cand fierbe,am pus ciresele,zaharul amestecat cu gelfix si am amestecat.

3.Am pus oala pe foc si cand a inceput sa fiarba,am inceput sa mestec cu o lingura de lemn ,la foc mare,timp de 3 minute.

4.Am pus dulceata inca fierbinte in borcanase,am inchis bine capacul si gata!!!

 Mi-au iesit trei borcanase si jumatate de 250g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Bunica 1

20.06.2013, 23:44

Bya Ralu 1

21.06.2013, 00:46

foarte buna

Alina26 1

21.06.2013, 09:44

va multumesc mult pentru aprecieri!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese pietroase