Dulceata de cirese amare

de Dana Cristea - pusikmea in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 4067 vizualizari

 

O dulceata care-ti incanta toate simturile, aromata si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de cirese ( cantarite fara sambure)
  • 2 kg de zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Spalam in cateva ape ciresele, le rupem coditele si scoatem samburii, dupa care cantarim. Punem zaharul peste ele, alternad, un strat de cirese, unul de zahar si le lasam peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros.

A 2 a zi punem oala pe foc, luam spuma care formeaza cu o spumiera, dupa care adaugam lamaia taiata felii si lasam sa fiarba pana cand ajunge la consistenta dorita. Pentru a sti daca este gata facem testul cu picatura pe o farfurie, daca se incheaga este gata, daca nu o mai lasam si repetam testul. Cand este gata punem in borcane ( cu tot cu feliile de lamaie ), punem capacele si intoarcem borcanele cu fundul in sus :d dupa care le intoarcem si le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca pana a 2 a zi. Depozitam in camara.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine