Dulceata de cirese amare

de marianbobosea in Dulceata / Gem, 17 Iun 2019 | 4675 vizualizari

 

Unul din darurile Lui Dumnezeu, specific inceputului de sezon estival il reprezinta ciresele amare .(negre). Partea migaloasa este reprezentata de scoaterea samburilor, iar partea dificila este indepartarea petelor de pe maini. Indepartarea lor presupune un plic cu sare de lamaie si frecarea mainilor cu aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. cirese amare
  • 500 gr zahar tos
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala si se indeparteaza coditele.

Indepartarea samburilor se face cu o agrafa sau un ac de siguranta.

Separat,intr-o cratita de 5 l. se pun zaharul cu ciresele fara samburi.

 Se fierbe la foc potrivit 30 minute indepartand spuma creata.

Cand apar ca niste baloane mari se reduce focul si se adauga zeama de la o lamaie lasand la fiert inca 5 minute. Se stinge focul, lasandu-se la odihnit(racit), iar apoi se pune in borcane.

Borcanele se capseaza si se pun in camara.

 Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dispozitivul de scos samburi este mare si se pierde multa pulpa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

19.06.2019, 20:49

Este o delicatese aceasta dulceata si imi place ca ai folosit mai putin zahar!

laura_n 1

20.06.2019, 09:55

Un deliciu!

marianbobosea 1

20.06.2019, 19:37

Va multumesc pentru criticile constructive!))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)