Dulceata de gutui

de ionix in Dulceata / Gem, 13 Noi 2010 | 15688 vizualizari

 

reteta mamei :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1,3 l apa
  • o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert.

Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore.

Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit.

Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga putin, cam inca vreo 2-3 ore. Din cand in cand vom amesteca iar cu 30 de minute inainte vom pune sucul de la lamaie.

Cand dulceata este gata, o luam de pe foc si punem coaja de la lamaie. Amestecam bine si punem in borcane, cat este inca fierbinte.

Intoarcem borcanele cu fundu-n sus si lasam pana a doua zi, cand se racesc, iar apoi dam in camara.

Se servesc iarna.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mi-au iesit 4 borcanele mici de 300 g

2

eu am facut dulceata in ceaun

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 22:28

ce-mi place cand spui "reteta mamei".............................

ionix 1

20.11.2010, 23:05

@Medi... pai, ea este sursa mea de inspiratie pt majoritatea retetelor postate

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 17:54

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale