Dulceata de gutui

de Ina in Dulceata / Gem, 5 Noi 2011 | 15114 vizualizari

 

Daca tot aveam mai multe gutui, m-am gandit sa fac si dulceata de gutui. Delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1 litru apa
  • 1 kg. zahar
  • o lamaie
  • 4 - 5 picaturi esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Cum prepar eu dulceata de gutui .

Punem la fiert un kg zahar intr-un litru de apa  si cateva picaturi de vanilie,  pana obtinem un sirop legat ( lipicios).

Gutuile se curata de puf, se spala si se taie bucatele mici ( Eu le-am feliat intai la robot, pentru a economisi timp, apoi le-am maruntit cu cutitul ). Pentru a nu-si schimba culoarea pana le punem in sirop, le stropim cu zeama scursa de la o lamaie. 

Cand siropul este legat, adaugam gutuile maruntite si lasam sa fiarba dulceata de gutui  pana se leaga totul din nou. Daca siropul devine lipicios,  oprim focul. Turnam dulceata de gutui fierbinte in borcane curate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde, iar in acest fel le si incalzesc inainte de a pune dulceata fierbinte  si nu-mi este teama ca se sparg borcanele ) , le capsam si le intoarcem cu capacul in jos pana se raceste dulceata din ele.

Depozitam dulceata de gutui in camara sau beci. 

Nu necesita sterilizare. 

 

TIPS-URI

1

Lamaia se poate adauga in dulceata de gutui si sub forma de felii fine/ bucatele , la final.

2

Mie nu-mi place forte dulce, de aceea nu pun mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata si gem de caise