Dulceata de nuci verzi este delicioasa! La noi in familie este preferata dintre dulceturi;) Nucile trebuie culese inainte sa se intareasca bine coaja.
Pentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita.
Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate.
Nucile se curata de coaja verde.
Fiecare nuca se pune in apa cu zeama de lamaie.
Dupa ce ai curatat nucile scurgi apa.
Cand mai ai 20 de nuci de curatat pui pe foc o cratita de 5l. cu 400 ml. apa si zaharul.
Fierbi apa cu zaharul pana se leaga (se formeaza un sirop).
Pui nucile in cratita cu sirop nucile curatatesi fierbi la foc potrivit pana se leaga siropul.
Pentru a sti cand siropul este legat iei cu o lingurita putin sirop pe o farfurie rece.Daca siropul este este legat se formeaza o bobita.
Lamaia ramasa se taie in cuburi mici si se adauga in cratita .
Se transfera dulceata fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Borcanele se capacesc si se pun intr-o paturica pana la racire completa.
Au iesit 3 borcane de 340 g.
Sa va fie de folos!