Dulceata de piersici cu vin

de mimmi in Dulceata / Gem, 5 Aug 2011 | 7467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piersici
  • 500 g zahar
  • 100-150 ml vin rosu
  • 1 plic Gelfix Extra
  • 2-3 batoane scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu vin:

Spalam piersicile,le taiem pe din doua,le scoatem samburii si le lasam putin in apa fierbinte ( se ia mai usor pielita jos) dupa care le curatam de pielita. Le taiem cuburi nu foarte mici ca se sfarma. Amestecam plicul de Gelfix cu doua linguri zahar,turnam peste fructe si punem oala pe foc. Amestecam incontinuu pana da in clocot,dupa ce da in clocot adauagam batoanele de scortisoara,resul de zahar si vinul. Mai lasam sa fiarba cam 10 minute,pana se topeste zaharul si da cateva clocote. Daca punem o lingura de dulceata pe o farfurioara si dupa ce s-a racit se intareste inseamna ca este gata. Daca nu se inatareste inseamna ca mai trebuie sa lasati sa fiarba putin. Daca fructele sunt prea acre se mai poate adauga zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune la cuptor