Dulceata de portocale - dulce foc

de cccris in Dulceata / Gem, 5 Feb 2010 | 17865 vizualizari

 

Nu e o dulceata de portocale amaruie. Deloc.

 

INGREDIENTE

  • portocale 4-5
  • 400 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale - dulce foc:

       Se spala bine si se curata 4 portocalele mari de coaja.  Se taie, cu un cutit mic, fiecare bucata de pulpa dintre pielite, deasupra unui castron pentru a nu se pierde nici un strop de suc.

      Se cintareste  astfel incit sa fie 500 g de pulpa si suc. Se adauga 400 g de zahar (eu folosesc zahar brut), se amesteca si se pune in cuva masinii de paine. Se porneste programul pentru dulceata. Eu am lasat de 2 ori programul ca sa iasa mai grosuta dulceata. Daca vreti sa faceti gem mai lasati inca o data programul sa isi faca de cap.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti masina de paine trebuie fiarta la foc mic mic.

2

urmariti pozele ca sa intelegeti mai bine

3

eu nu toc si nu pisez portocale, oricum se mai farimiteaza putin cind e amestecata, e delicios sa maninci bucati maricele de pulpa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale - dulce foc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cccris 1

06.02.2010, 22:09

apropo, se gaseste zahar gelifiant si se face mai usor. Eu folosesc zahar brut, daca tot o fac eu in casa sa fie cit mai natural posibil.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 15:15

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu pere