Dulceata de portocale

de Mitinita in Conserve, 22 Ian 2011 | 6588 vizualizari

 

Sunt multe versiuni,dar depinde si de gusturi. Mie imi place sa fie amaruie,deci nu ma deranjeaza sa las si coaja. Pentru o marmelada mai putin amare se decojeste si se inlatura partea alba. Mai sunt metode unde se lasa la inmuiat 24 de ore,dar mie metoda aceasta mi-a convenit de minune!
Se poate servi pe paine,pe pancakes,clatite si chiar la unele mancaruri care cer marmelada de portocale.
Se poate face in cantitati mai mari si e si un cadou deosebit daca faceti cosuri cu cadouri de sarbatori.
E mai bine de facut iarna cand sunt ieftine si in sezon portocalele.

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala cu coaja subtire 
  • 2 linguri apa 
  • 1/2 cup zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale:

    Se spala portocala foarte bine
    Se taie capetele.
    Se taie in opt sferturi si se taie cu robotul de bucatarie.
    Se adauga intr-o oala cu apa si zaharul si se da la foc 15 minute amestecand des.
    Se toarna intr-un borcan ,dupa ce s-a racit.
    Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

diaconta 1

23.01.2011, 19:54

Minunaaaaaaaaaat am o galeata de portocale cam cata dulceata imi iese??

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:42

ionela2682 1

12.07.2011, 21:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]