Dulceata de prune

de Maria68 in Dulceata / Gem, 29 Aug 2012 | 4746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune
  • 750 g zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 baton de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem  intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem prunele si lasam sa fiarba la foc mic, pana fructele se inmoaie bine si se leaga. In tot timpul acesta se aduna spuma care se formeaza.

Scoatem batonul de scortisoara si punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil, se inchid ermetic cu capace, le intoarcem cu fata in jos si  le lasam sa se raceasca,

Se depoziteaza la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

29.08.2012, 20:37

vreau si eu imi place cum arata

lilik 1

29.08.2012, 23:00

Maria68 1

30.08.2012, 12:15

Multumesc, dragele mele

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]