Dulceata de prune

de Maria68 in Dulceata / Gem, 29 Aug 2012 | 4814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune
  • 750 g zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 baton de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem  intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem prunele si lasam sa fiarba la foc mic, pana fructele se inmoaie bine si se leaga. In tot timpul acesta se aduna spuma care se formeaza.

Scoatem batonul de scortisoara si punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil, se inchid ermetic cu capace, le intoarcem cu fata in jos si  le lasam sa se raceasca,

Se depoziteaza la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]