Dulceata de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2021 | 4400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • 80 de zmochine nu foarte coapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos.

Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste cratita si am lasat sa fiarba smochinele cca 35 min cu capacul pus, apoi am ridicat capacul si am mai lasat sa fiarba cca 20 min, avand grija sa adun spuma formata.

Am tras cratita de pe foc, am pus dulceata fierbinte in borcane, le-am capacit, apoi le-am asezat in cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci sau camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]