Nu de mult am citit un articol despre fructele de soc. Habar nu aveam ca exista dar sa stiu despre beneficiile acestor fructe. Si ca omul crescut doar in "pietre" care se bucura de orice gaza sau floare cand merge in excursie. Vad copacul de soc (fara sa stiu ce e dar parca semana cu fructul prezentat in articol) si o intreb pe mama care-mi confirma ca e soc. Am luat 5 palarii intr-o sacosa cu gandul sa vad si eu ce e. Mama mi-a precizat ca ea stie ca unele sunt toxice dar astea de le-am cules erau din soiul bun.
I-am povestit ca am citit cat de benefic este pentru sistemul imunitar si parca si pentru ficat, oricum trebuia verificata informatia.
Asa ca am ajuns acasa, am spalat fructele, le-am cantarit si dupa regula de 3 simpla am facut o mega dulceata fara parfumuri sau lamaie.
Am legat bine siropul de zahar (apa si zaharul) apoi am adaugat fructele. Am luat spuma. Fix ca la orice dulceata. Si mi-au iesit 2 borcanele mici, mici, mici. Gustul este greu de descris in cuvinte sau incercand totusi sa zic un cuvant - bunatate ! Din cantitatea mea mult prea putin. La anul fac mai mult. Acum a fost doar de proba. Sa va zic ca am decorat o inghetata ? Sa va zic ca am decorat clatite? A iesit mult prea putin ca sa poti face ceva si am zis ca o folosesc doar asa de decor sau ca medicament dimineata.
1
sa nu uitati de zeama de lamaie daca e cantitatea mai mare deoarece impiedica zaharisirea
2
vanilie nu i-am pus ca-mi doream sa simt gustul si parfumul fructelor insa se poate pune