Dulceata din fructe de padure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Aug 2018 | 3170 vizualizari

 

Dulceaţa din fructe de pădure reflectă aromele verii ca un amurg târziu care aduce cu sine frumuseţea cerului nopţii.

 

INGREDIENTE

  • 570 g mure
  • 520 g afine
  • 460 g zmeură
  • 800 g zahăr
  • 600 ml apă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din fructe de padure:

 

Se spală delicat fructele.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.

Se culege spuma formată.

Se fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata).

Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 

Timp de pregătire: 10min

Timp de gătire: aprox 40min

Se obţin: 3 borcane

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/dulceata-din-fructe-de-padure.html

TIPS-URI

1

Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]