Ecler cu crema de vanilie si frisca

de Sim0na in Prajituri, 14 Ian 2014 | 4286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g ulei
  • 250 ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingura zahar
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu crema de vanilie si frisca:

Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata  odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprindea de pe fundul vasului. Am lasat aluatul sa se racoreaca putin, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Cu ajutorul unui pos, am spritat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru cca 20-25 minute. Apoi am oprit focul si am lasat cojile in cuptor pentru inca vre-o 30 minute. Am lasat cojile sa se raceasca bine.

Intre timp am pregatit crema: am frecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana s-a albit si a devenit ca o crema. Am pus faina in ploaie, si am amestecat bine. Treptat am incorporat laptele si am pus vasul pe foc mic, lasand sa fiarba pana s-a ingrosat ca o budinca. Am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana s-a topit, rezultand cu crema legata. Am lasat crema sa se raceasca.

Smantana impreuna cu zaharul vanilat le-am batut cu mixerul, pana s-a intarit.

Cojile le-am taiat pe lung, iar pe partea de jos, cu posul am pus un strat de crema si unul de frisca. Am acoperit cu cealalta jumatate, am pudrat cu zahar vanilat si le-am dat la rece.

Am papat cu mare pofta!!

Sursa: Miha (http://www.dulciurifeldefel.ro/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-frisca/)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere