Eclere

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Feb 2013 | 7885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • un praf sare
  • CREMA
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare.

Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare.

Se pune pe foc mic si se amesteca inca de cateva ori pana se desprinde de pe fundul cratitei.

Se lasa la racit.

Se amesteca ouale pe rand, cate unul pana se incorporeaza, apoi altul si apoi ultumul.

Rezulta o coca lipicioasa de consistenta medie.

Se pune intr-un pos si se fac bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare 10 minute si apoi la foc mediu inca 20-25 minute pana se rumenesc putin.

In primele 20 de minute nu se deschide cultorul ca sa nu se lase cojile.

Rezulta coji de eclere crescute frumos si goale la mijloc.

Se lasa la racit.

Pentru crema se mixeaza ingredientele 3-4 minute rezultand o crema tare care se pune in frigider.

Cand sunt reci se taie cojile in doua si se umlpu cu crema din belsug.

Se pot glazura sau orna dupa preferinta.

Eu le-am ornat (destul de stangaci) cu frisca.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Secretul reusitei consta in amestecarea cu oua a aluatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere pas cu pas (reteta video)