Eclere

de mihasara in Prajituri, 13 Mar 2013 | 10087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 4 oua
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 5 oua
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam bine pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un posh si spritam intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor deja incins la foc iute pentru inceput iar apoi al foc mic pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le taiem pe lung.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si punem un strat generos in fiecare coaja. Peste budinca punem un strat de frisca batuta bine. Asezam capacele iar peste ele turnam ciocolata topita cu untul.

Dam la rece pana se intareste ciocolata si apoi servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere