Eclere

de in Prajituri, 22 Ian 2014 | 4371 vizualizari

 

A fost pentru prima data cand am facut eclere. Surprinzator sau nu, mi-au iesit. Ce am gresit a fost ca am facut prea putine :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana apa
  • 1 varf de sare
  • 4 oua
  • CREMA
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt/margarina
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • GLAZURA
  • 4-5 patratele de ciocolata menaj
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

- Punem apa cu uleiul si  sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul.

- Lasam compozitia la racit si apoi adaugam ouale, unul cate unul.

- Punem compozitia intr-o punga pe care o rupem intr-o parte (sau intr-o - forma pentru ornat) si formam bastonase, pe care le coacem la foc mediu, cca 20 min.

CREMA

- Zaharul se amesteca cu untul/margarina si se dizolva pe foc mic.

- Cand untul/margarina s-a dizolvat, punem si faina si amestecam energic sa nu ramana cocoloase.

- Apoi punem laptele si zaharul vanilat si lasam la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.

- Dupa ce s-a racit crema, luam cojile de eclere (pe care le-am taiat inainte) si le umplem.

- Topim patratelele de ciocolata si glazuram eclerele.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Cu cat avem mai multa glazura, cu atat mai bine.

2

Crema mi-a mai ramas, asa ca data viitoare voi face mai multe eclere cu aceeasi cantitate de crema.

3

Daca le faceam mai micute, ieseau mai multe si nu ma mai plangeam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata