Eclere

de raluka93 in Prajituri, 3 Mar 2014 | 4131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 cana apa
  • 75 ml ulei
  • Crema vanilie
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 300 g ciocolata neagra de menaj
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta.Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine si se obtine un aluat moale.Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptorul incins la 180 grade.

Crema:Intr-o cratita se freaca ouale cu zaharul, se pune faina,apoi se subtiaza cu lapte si se fierbe pana se ingroase mestecand incontinuu iar la final punem untul si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste untul,lasam la rece.

Glazura:Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie