Eclere

de Anamaria Cook in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 7301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml apa
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

  Puneti pe foc o cratita cu apa si laptele apoi adaugati untul si lasati pe foc mic pana ce acesta s-a topit complet. Cand untul s-a topit adaugati faina si amestecati energic cu o spatula sau lingura de lemn pana ce obtineti un aluat moale. Aluatul pripit este gata atunci cand se desprinde de pe marginile vasului si se formeasa intr-o bila.

  Lasati aluatul sa se racoreasca putin apoi cu ajutorul unui mixer electric mixati aluatul pentru cateva secunde apoi adaugati ouale pe rand amestecand dupa fiecare pana ce se incorporeaza complet si obtineti un amestec cremos. Puneti aluatul intr-un posh si formati eclerele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, daca doriti sa aibe toate aceasi lungime puteti trasa cateva linii ajutatoare pe partea cealalta a hartiei de copt insa mie imi place sa le fac dupa ochi ,au farmecul asta homemade daca sunt mai diferite. Coaceti in cuptorul incins la 190C pentru 10 minute apoi lasati focul la 180 C pentru inca 10 - 15 minute fara a deschide usa cuptorului. Dupa ce eclerele au crescut si au capatat o culoare aurie puteti deschide usa cuptorului  si intepati fiecare ecler cu o scobitoare si coaceti pentru inca 15-20 de minute sau pana ce cojile s-au copt bine in interior si sunt crocante la exterior. Bineinteles depinde de cuptorul fiecareia dintre voi asa ca stati pe langa cuptor :)

  Pentru crema, amestecati ouale cu zaharul apoi adaugati faina si amestecati pana ce se omogenizeaza. Puneti laptele la fiert, cand incepe sa fiarba luati de pe foc si turnati amestecul de oua in fir subtire, puneti pe foc si amestecati continuu pana ce crema se ingroasa. Cand este gata lasati sa se racoreasca putin apoi puneti intr-un castron si acoperiti cu folie alimentara  apasand usor cat folia sa atinga crema, lasati sa se  raceasca complet.

  Cand crema s-a racit puteti puteti umple eclerele. Pentru inceput taiati eclerele pe jumatate.

  Umpleti eclerele cu un strat de crema apoi unul de frisca lichida. Scufundati capacul eclerului cu partea exterioara in ciocolata topita si asezati deasupra.

  Puteti decora si cu putina ciocolata alba sau cu icing facut din 100 g zahar pudra cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau apa rece.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler cu crema de ciocolata