Eclere

de Andreea Baraboi in Prajituri, 7 Ian 2015 | 4329 vizualizari

 

Acestea le-am pregatit pt sarbatorile de iarna !

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura sare
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet margarina
  • Glazura
  • 1 ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina  treptat si amestecam foarte bine ca sa nu  facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa .

Cand aceasta s-a  racit adaugam treptat ouale amestecand  dupa fiecare bine !

Compozitia trebuie sa se dezlipeasca de pe peretii vasului unde ati amestecat crema , sa nu fie lipicioasa !

Ajutandu-ma de un posh am  format cojile pt eclere pe tava acoperita cu hartie de copt.

Dam la cuptor pt 10 minute !

IMPORTANT= Sa nu se deschida usa cuptorului deoarece acestea nu vor creste !

Crema 

Intr-o  tigaita inata am  adaugat laptele,  faina , zaharul si esenta si amestec bine apoi o  dau la focul mic de la aragaz amestecand meereu  pana ce se  formeaza o ciulama adaugam margarina zi amestecam bine pana ce aceasta s-a topt. Lasam sa se raceasca !

Cand cojile de la eclere s-au copt si s-ar racit bine le taiem de la jumate si le umplem cu crema  rece  ajutandu-ma de poosh .

Ciocolata am topit-o si apoi  am  glazurat eclerele .

Eclerele  cu crema rozie am  preparat-o dn  frisca colorata cu colorant alimentar .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere pas cu pas (reteta video)