Eclere

de Ina in Prajituri, 7 Aug 2010 | 17916 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul de eclere:  

  •  125 g faina
  •  100 ml ulei
  •  250 ml apa
  •  3 oua
  •  un praf de sare

  Crema:  

  • 3 plicuri budinca de cacao
  • 1,2 litri lapte
  • 10 linguri zahar
  • un pachet  margarina

  Decor:  

  • frisca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

 

Eclere: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata  si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si obtinem o mamaliguta tare.  Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios. Cu o punga de ornat  se toarna bastonase  de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.
Se dau la cuptor aprox 25-30 min, sa  se  rumeneasca bine deasupra.
Crema: 3 plicuri de budinca de ciocolata preparate cu 1,2 litri de lapte ( nu 1,5 cum scrie pe plic )  si 9 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, obtinand o crema omogena.

Asamblare: se taie eclerele pe lung, doar pe o parte, apoi se umplu cu crema. Se orneaza cu frisca.

 Pentru aluat m-am inspirat din reteta Bitzei, careia-i multumesc, mi-au iesit excelente :-*

 

TIPS-URI

1

E bine ca eclerele sa fie coapte bine, pentru a nu se lasa cand se racesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu nuca si ciocolata