Eclere cu budinca de vanilie

de love_cherry in Prajituri, 12 Ian 2013 | 8667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 4-5 oua
  • 200 gr margarina
  • 2 cani de apa(o cana de aprox.200-250 ml)
  • o cana de faina
  • 1 plic zahar de vanile
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 budinca de vanilie
  • Pentru glazura:
  • O cutie de Finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie:

Se pune untul la topit,apoi se adauga apa.Cand a dat primul clocot,se ia depe foc si se adauga faina in ploaie si plicul de zahar vanilat.Lasam sa se raceasca ,apoi incorporam ouale pe rand,unul cate unul pana obtinem o compozitie omogena.

Ungem tava cu unt si tapetan cu faina,apoi cu o lingura sau o seringa deprajituri punem aluatul in tava sub forma de bete,si bagam la cuptor 30-40 min la o temp.de aprox.180 grade.

Pregatim budinca,punem laptele la incalzit apoi adaugam plicul de budinca cu zaharul si esenta si amestecam incontinuu.

Scoatem cojile le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem pe jumatate,punem crema la mijloc si apoi ungem partea de sus cu finetti.(eu l-am bagat putin la microunde sa se mai topeasca).Foarte simplu!

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Foarte important este ca in timpul coacerii sa nu deschidem usa cuptorului fiindca se desumfla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros