Eclere cu crema de ciocolata si frisca

de maria_claudia in Prajituri, 12 Sep 2010 | 7974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa,
  • 100 ml ulei,
  • 200 gr faina ,
  • 4 oua,
  • putina sare..

Pentru umplutura

  • 500 ml lapte,
  • un plic budinca  de ciocolata,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • un galbenus,
  • o ciocolata cu lapte,
  • 150 gr de unt si frisca.   
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ciocolata si frisca:

Se fierbe apa cu uleiul si sarea pana da in clocot.Adaugi faina amestecand continuu.Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale pe rand amestecand energic.Se unge o tava cu ulei, se pune compozitia intr-un cornet sau intr-o punga si se formeaza bastonase distantate intre ele.Se pune in cuptorul bine incalzit, la foc potrivit, circa 30 min,primele 20 min. nu se deschide cuptorul.Cand sunt gata,se lasa la racit si se taie in doua.Se umple interiorul cu crema preparata astfel:

pregatesti budinca conform  instructiunilor de pe plic, pui galbenusul,ciocolata, amesteci bine si dai deoparte, apoi adaugi untul amestecand repede.Umpli eclerele cu crema,apoi pui frisca, pui capacelul si pe deasupra ciocolata, care a fost topita impreuna cu o lingurita de unt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissant au Chocolat