Eclere cu crema de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 15 Noi 2012 | 24282 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 250 ml apa
  • 175 g faina
  • 1 lingurita sare
  • vanilie
  • 4 oua
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri batute spuma
  • esenta de vanilie/zahar vanilat
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • Glazura
  • 120 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 10 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Punem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand compozitia este calduta se adauga ouale, rand pe rand. Formati eclere potrivit de mari cu ajutorul unui posh sau o punga taiata in capat si dati la cuptor pana devin aurii.

Crema:

Puneti laptele la fiert, bateti galbenusurile bine cu zaharul si faina, adaugati treptat din laptele fiert si o puneti pe foc pana se ingroasa. Dupa ce o luati de pe foc adaugati frisca lichida, albusurile batute spuma si vanilia.

Asamblare:

Taieti capacelele la fiecare ecler, umpleti cu un strat potrivit de crema si unul de frisca. Dati capacelele prin ciocolata topita.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere