Eclere cu crema de vanilie

de angyb in Prajituri, 12 Mar 2013 | 9891 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cojile:
  • 125g faina alba
  • 250ml apa
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • un praf de sare
Crema:
  • 2 oua
  • 60g amidon
  • 700 ml lapte
  • 100g zahar
  • 400 ml frisca
Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Punem la fiert apa ,uleiul si un praf de sare.Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana cand se desprinde de pe fundul cratitei.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Cu ajutorul unui pos  facem bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul praincalzit aproximativ 30 de minute pana cand cojile se rumenesc.

Crema: Amestecam ouale cu amidonul esenta de vanilie si un pic de lapte.Lapte ramas il punem la fiert .Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de oua si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Cand crema s-a racit adaugam 200 ml de frisca batuta spuma .

Cand cojile s-au racit le taiem in doua le umplem cu crema de vanilie si cu restul de frisca batuta spuma .

Le decoram cu glazura de ciocolata (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone