Am implinit si eu un an de blog ocazie cu care multumesc tuturor pentru vizite, comentarii si suport. Fara cititori blogul nu prea isi are rostul asa ca sunt bucuroasa ca intr-un an de zile am ajuns la sute de vizualizari pe zi. Si pentru ca bucatarasii mi-au fost mereu alaturi, va multumesc din suflet.
http://timeaioo.blogspot.ro/2012/11/eclere-si-un-de-blog.html
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.
Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)
Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.
Lasam la racit.
Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.
Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.
Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.
Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ....DELICIOASE!