Eclere sau minieclere

de Geanina87 in Prajituri, 16 Mar 2012 | 7701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de faina cu varf
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere sau minieclere:

Se pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale unul cate unul si se amesteca dupa fiecare in parte cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Din compozitia astfel obtinuta se pot forma bilute cu ajutorul unei linguri,insa eu recomand acea seringa de ornat care va ajuta extrem de mult in formarea eclerelor.Acestea din urma se asaza in tava unsa si tapetata cu faina.Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Mie nu mi-au incaput toate in tava si de aceea am folosit si acea tigaie "gratar" care s-a dovedit a fi foarte utila.

Intre timp pregatim crema: Se bat ouale, se adauga zaharul si se toarna peste,o cana de lapte incalzit.Faina se amesteca cu restul laptelui rece( pentru a nu se forma cocoloase e bine sa fie strecurat) si se adauga peste cealalta compozitie amestecandu-se incontinuu pe focul dat la mic.Cand se ingroasa se da deoparte,se adauga margarina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.Se pune si esenta de vanilie si se lasa la racorit.

Cand eclerele sunt coapte se lasa la racit,apoi se taie (dar nu de tot) si se umplu cu crema.La final le glazuram cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

Crema poate fi inlocuita si cu budinca de vanilie,aceasta preparandu-se dupa instructiunile de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere sau minieclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mimmi 1

17.03.2012, 14:15

uff cat de bune sunt

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:22

Cris2711 1

26.03.2012, 20:22

cat imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ROZ