Eierspatzle cu ficat de pui si legume

de adriana65 in Ficat, 16 Mai 2012 | 5607 vizualizari

 

Eierspatzle sunt paste făinoase cu ouă de origine bavareză, dar sunt foarte folosite atât în Germania cât şi în Austria şi Ungaria. La noi se găsesc la Lidl sau în magazinele Cora, unde au apărut de curând. Se pot folosi în supe sau cu diferite brânzeturi ori sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g Spatzle
  • 300 g ficat de pui
  • 4 fire de ceapă verde
  • 200 g mix legume mexicane
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 15 g + 10 g unt
  • 1/2 linguriţă oregano
  • piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierspatzle cu ficat de pui si legume:

Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit.

Ficatul de pui spălat şi curăţat de pieliţe se prăjeşte într-o tigaie încăpătoare în uleiul încins. Când este aproape gata se adaugă ceapa verde tăiată rondele, amestecând mereu până se înmoaie. Se potriveşte de sare şi piper. 

Legumele se fierb 10 minute în apă cu puţină sare şi 10 g unt. La sfârşit se adaugă oregano.

Si cam atât. Se servesc aranjate frumos în farfurie: Spatzle, legume şi deasupra ficăţei. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierspatzle cu ficat de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]