Estonian Kringel

de - Andreea - in Dulciuri, 18 Noi 2013 | 4756 vizualizari

 

Îmi pare perfect pentru masa de Craciun !!! Usor de facut dar de un foarte mare efect !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr unt

Pentru uns:

  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat , preparam amestecul pentru uns : amestecam untul ,zaharul si scortisoara.

Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat. Foaia o ungem cu amestecul pentru uns ( punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra ). Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung ,lasand insa un capat netaiat. Se impleteste incepand de la capatul netaiat ,cu partea taiata spre exterior .Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel