Estonian Kringel

de - Andreea - in Dulciuri, 18 Noi 2013 | 5453 vizualizari

 

Îmi pare perfect pentru masa de Craciun !!! Usor de facut dar de un foarte mare efect !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr unt

Pentru uns:

  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat , preparam amestecul pentru uns : amestecam untul ,zaharul si scortisoara.

Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat. Foaia o ungem cu amestecul pentru uns ( punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra ). Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung ,lasand insa un capat netaiat. Se impleteste incepand de la capatul netaiat ,cu partea taiata spre exterior .Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (34)

T I M E A 1

20.11.2013, 21:42

RuxyRux 1

20.11.2013, 22:04

O minunatie

- Andreea - 1

20.11.2013, 22:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]