Evantai de vinete

de La Ancuta in Mancaruri de legume, 23 Sep 2013 | 7452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete albe
  • 2 rosii de gradina
  • 250 g mozzarella
  • 8 f elii jambon afumat
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare piper
  • Pentru sos:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 linguri iaurt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Vinetele le spalam iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper .
Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella. Adaugam si cateva feliute de usturoi. Legam vinetele cu sfoara de bucatarie si le asezam in tava unsa cu ulei de masline.

Stropim vinetele cu putin ulei apoi acoperim cu folie si dam la cuptor, la foc potrivit timp de o pra.

Cu 10 minute inainte de a fi gata indepartam folia si lasam sa se rumeneasca putin.

Intre timp pregatim sosul. Curatam usturoiul si il pisam apoi adaugam iaurtul si putina sare.

Servim vinetele calde, cu sos de iaurt si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete