Fantezie de purcel

de MotanLaOale in Porc, 9 Feb 2024 | 4268 vizualizari

 

Este o friptura pe care o fac des deoarece este simpla, dar foarte buna. Multele feluri de carne de purcel ii dau o textura si gust deosebit.
Pentru Fantezie de purcel este nevoie de: carne de porc : cotlet, pulpa, ceapa, piept, costita afumata si carnati de casa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fantezie de purcel
  • 400 g cotlet de purcel
  • 400 g pulpa de purcel
  • 400 g ceafa de purcel
  • 400 g piept de purcel
  • 400 g costita afumata
  • 400 g carnati de casa afumati
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • cimbru
  • boia afumata
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie de purcel:

Iata cum se prepara Fantezie de purcel

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. 

Carnatii se taie la 2 cm. 

Costita se taie cuburi mai mari.  

Se pune uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne.  

Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.  

Se adauga carnatii si costita si se inbusa cu capac inca 10-15 minute.  

Se presara cu boia, cimbru, piper, sare si se amesteca.  

Se scoate capacul si se lasa la fiert 10-55 de minute amestecand din cand in cand.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade si se amesteca din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, pana se rumenesc frumos.  

Se mananca obligatoriu cu muraturi.  

Pofta Buna!

Vezi si reteta de Ciorba taraneasca de purcel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de purcel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]