Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat

de Doralinda in Farfalle, 7 Iun 2013 | 3950 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa! Nu e nevoie de descriere, deja numele zice tot! Asa cum ati observat cred, grecii folosesc aproape in orice mancare oregon sub variante proaspata sau uscat, eu am pe balcon un ghiveci de oregon care e foarte rezistent la orice temperatura(cel putin la noi) si din care ma servesc de cate ori am nevoie. E o planta usor de intretinut, nu e ca mararul sau leusteanul care trebuie sa o verifici in fiecare zi si da un gust si miros minunat preparatelor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr farfale
  • Ptr pesto:
  • 100 branza feta rasa
  • jumatate buchet patrunjel
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita capere
  • 5 linguri oregano proaspat
  • 1 ceapa mica tocata gros
  • 5 masline vrezi fara samburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat:

Fierbeti pastele in apa sarata si apoi strecurati-le.

Puneti toate celelalte ingrediente intr-un blender si amestecati pana devine o crema mai groasa.

Amestecati compozitia de pesto cu pastele si ...gata de servit!

Rapid nu?!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui maslinele verzi cu cele negre grecesti, kalamon (regiunea kalamata)

2

daca nu va place prea iute, atunci puneti doar o bucata de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...