Fasole batuta

de Sim0na in Mancaruri de post, 15 Feb 2012 | 6038 vizualizari

 

In general am vazut ca fasolea batuta este servita cu ceapa calita, dar la noi mai rarut... din motive de probleme cu stomacul :)
Mie imi place ceapa tocata marunt si amestecata cu fasolea batuta...
In fine, cred ca tine de gustul fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 7 catei usturoi
  • 300 ml ulei masline
  • sare
  • delikat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea am pus-o  in apa rece si am lasat-o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori.

Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima am adaugat si un cartof. Am adaugat si puna sare si am lasat sa fiarba... (nu am folosit oala sub presiune, ci am fiert-o ... batraneste asa, vreo 2 ore, cred). Cand fasolea s-a fiert, am scurs zeama si am lasat fasolea sa se raceasca.

Rece fiind, am pisat bobii de fasole... (mama foloseste masina de tocat... pe mine ma apuca lenea sa stau sa montez masina sau robotul... imi este mai usor cu mixerul vertical).

Am adaugat ulei si zeama de la fasole, amestecand mereu.. Am adaugat o ceapa tocata marunt marunt si cateii de usturoi pisati..

Potivim de sare si.. si cam asa arata! Se mananca intinsa pe paine sau... goala, ptr aia de sunt iar la niste diete :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu cartofi, de post