Fasole batuta

de oanapl in Mancaruri de post, 27 Noi 2017 | 10576 vizualizari

 

Vă învit la o porție de fasole bătute, care la noi în Moldova se cheamă iahnie de fasole. E delicioasă și foarte ușor de pregătit. A ieșit puțin mai dulce decât mă așteptam (de la morcov și ceapă) motiv pentru care puteți să lăsați ceapa și morcovul întregi la fiert și să le scoateți la final.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare
  • 3 căței usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.

 A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu morcovul dat pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt. După ce a fiert, scurgi apa și o mixezi folosind și din apa în care a fiert. Adaugi și ulei de măsline pentru a obține o compoziție cremoasă. Adaugi usturoiul pisat și sare după gust. (eu am pus puțin ulei de măsline deasupra, dar nu e necesar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

29.11.2017, 09:03

Îmi place foarte mult! Tot iahnie îi spunem și noi....

kytz 1

29.11.2017, 18:05

Numai bună de întins pe pâine!

dantes 1

01.12.2017, 10:52

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta