Fasole batuta cu ceapa

de Pushaa in Mancaruri de post, 18 Mar 2014 | 5784 vizualizari

 

O mancare foarte usoara. Numai buna in perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole
  • 4 cepe mari
  • zeama de la o lamaie
  • condimente: sare, piper, cimbru
  • 1 cutie de rosii in bulion (400 gr) / suc de rosii
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa:

Alegem fasolea, o spalam bine si o punem la fiert. Dupa ce da in cateva clocote o scurgem si o punem din nou la fiert in alta apa in care punem sare si 2 linguri de ulei. O lasam sa fiarba pana se inmoaie bobul. O scurgem. Tocam o ceapa marunt. Pasam fasolea impreuna cu ceapa si putin ulei la blender sau la robotul de bucatarie. Dupa ce o pasam punem zeama de lamaie si o potrivim de condimente.

Prajela:

Tocam cele 3 cepe ramase marunt si le calim in tigaie. Adaugam putina apa din cand in cand. Cand ceapa este calita punem rosiile in bulion sau sucul de rosii. Punem dupa gust sare, piper si o crenguta de cimbru. O mai lasam sa dea intr-un clocot si e gata.

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede poti pune in prima apa 1 lingurita de bicarbonat.

2

ca sa nu se opreasca procesul de fierbere a doua apa se sune fierbinte nu rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

21.03.2014, 16:50

Pushaa 1

21.03.2014, 21:06

mihaelar63 1

26.03.2014, 17:31

Mi-ar prinde bie macar doua tartine !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata (de post)