Fasole batuta cu ciolan afumat

de mosuletulene in Mancaruri de legume, 5 Feb 2013 | 15119 vizualizari

 

...daca te vrei parfumat,
de ciolan mai afumat,
sigur asta de ajuta,
langa fasole batuta :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole alba cu boaba mare
  • 1 ciolan afumat
  • 2 radacini de pastarnac
  • 3 radacini de morcov
  • 2 radacini de patrunjel
  • 6 cepe mari
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ciolan afumat:

am pus fasolea la inmuiat si am lasat-o asa 4 ore

ca sa evitam parfumarile concentrate si caderi de nasuri am fiert fasolea inmuiata, dintr-o apa, separat am oparit putin ciolanul sa ii scot din afumatura

am tocat marunt zarzavatul plus o ceapa si le-am pus la fiert la foc mic cu fasolea si ciolanul

cand a fiert si s-a inmuiat am scos ciolanul, am scos zeama cu ceva boabe de fasole si zarzavat pentru o ciorbica de fasole scurta si restul am batut cu totul fasolea si zarzavaturile pana am obtinut o pasta omogena pe care am potrivit-o cu sare

separat am tocat cele 5 cepe mari tocate solzi si am calit-o in ulei, iar mai spre sfarsit am adaugat 2 linguri de boia de ardei dulce

din ceapa calita jumatate am incorporat-o in fasolea batuta si jumatate am ornat fasolea.

...si a iesit ca in poza ;)

spor si pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi