Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)

de babi5 in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 10611 vizualizari

 

Dragele mele, azi am facut o fasole batuta(frecata)putin inbunatatita, asa cum mi-a trecut mie prin cap, ca sa-i dau un gust cit mai bun, sa fie cit mai satioasa si naturala, cat mai Bio. Sa vedeti ce a iesit!!!!! O fasole sa te lingi pe degete... Reteta de fasole batuta am invatat-o de la mama si eu i-am adus imbunatatiri. Stati sa vedeti... si chiar va rog sa o si puneti in practica. Va doresc succes si pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata cu bob mare
  • 200 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 praz
  • 2 cepe
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • piper
  • boia
  • 1 legatura marar
  • sare
  • vegeta
  • ardei gras galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean):

Se spala fasolea bine si  se pune la inmuiat de cu seara. Se pune intr-o oala la  foc, se lasa sa se dea un clocot, apoi schimbam apa. Facem aceasta operatie de doua ori (se poate face si de trei ), dar isi pierde din calitatile  nutritive. Dupa ce am facut aceasta operatie punem la fiert cu foi de dafin, sare, vegeta, cimbru si o ceapa tocata marunt.

Intre timp curatam zarzavatul, prazul, ardeiul, spalam bine si taiem cubulete. Cind fasole este fiarta pe jumatate adaugam zarzavaturile si lasam sa fiarba totul impreuna pina fasolea este moale bine.

Intr-o tigaie punem 100 ml ulei, jumatate de ceapa tocata marunt si usturoiul. Lasam sa se caleasca un picut apoi punem peste fasole. Lasam sa mai  dea in clocot cca 5-10 minute.

Strecuram  fasolea apoi cu un tel de facut pireul o zdrobim bine, apoi se freaca cu un mixer adaugind cite un picut din zeama rezultata din fasole. Se obtine o pasta omogena. Cealalta jumatate de ceapa o taiem solzisori, o calim in uleiul ramas si punem boia.

Cind servim fasolea se pune cite o lingura din uleiul cu ceapa si boia  deasupra. Se serveste cu muraturi asortate sau dupa pofta, salata  de trufandale sau salata verde, dupa posibilitati.

Este bunaaaaaaaaaaa!!! Nu am pus faina nici un picut...totul este de la Mama Natura!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu in loc de faina inainte de terminare pun un cartof pentu ca sa lege mai bine .

2

Puteti asezona cu marar verde ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]